Okul basıp öğrenci döven uzman çavuşa sivil toplum kuruluşlarından tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da bir uzman çavuşun okul basıp, çocuğunu döven öğrenciyi dövmesinin yankıları sürüyor. Olaya, Eğitim Bir Sen'in tepki göstermesinin ardından, aralarında İnsan Hakları Derneği ve Eğitim Sen'in de bulunduğu sivil toplum kuruluşları da, okul önünde oturma eylemi yaparak, uzman çavuşun görevden alınmasını istedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Şehit Albay Güner Ekici İlköğretim Okulu'nda dört gün önce iki öğrenci kavga etmişti. Kavgada bir uzman çavuş, okula gelerek çocuğuyla kavga eden öğrenciyi sınıftan çıkartıp darp etmişti. Olay hakkında Bağlar Kaymakamlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'nın açtığı soruşturma devam ederken, sivil toplum kuruluşları tepki göstermeye devam ediyor. İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi ile Eğitim Sen Diyarbakır şubesi üye ve yöneticileri olayın yaşandığı okulun önünde oturma eylemi yaptı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, uzman çavuşun yanına başka bir askeri de alarak silahla okulu bastığını belirterek, konu ile ilgili herhangi bir öğretmen ya da idareciyle görüşme gereği de duymadığını kaydetti. Erbey, uzman çavuş E.A'nin öğrenciyi dövmekle yetinmeyip, idarecilere de hakaret ettiğini dile getirdi.

Genelkurmay'ın inceleme başlatmasının önemli, ancak yeterli olmadığını kaydeden Erbey, "Silahla ve üniformayla okulumuza girip öğrencimize şiddet uygulayan uzman çavuş derhal görevden alınmalı. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. Silahlı ve üniformalı okullarımıza girilmesin. Okullarımız bilimsel, çağdaş eğitim üreten kurumlar olarak kalsın." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber